• star Al 15 jaar de grootste dinosauruswinkel van Nederland en België
  • star 1500+ producten uit eigen voorraad leverbaar
  • star Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Dinopark bezoeken?
Kijk hier voor de leukste dinoparken.


Ga jij een dinopark bezoeken en zoek je ideeën of tips.
Lees dan hier de ingestuurde verhalen van onze dinofans.  

OPROEP:
Heb je een park bezocht en wil je je ervaring delen, stuur ons dan een mail met jouw ervaring en tips naar info@dinoworld.nl

Ook zien wij graag aanvullingen (verbeteringen) tegemoet op onderstaande inzendingen. Er kan namelijk een hoop gebeuren in een jaar ;)

 
Foto

Nederland: Een nieuw Dinopark in Enschede, vanaf 13 juli 2019 open!

In het diepste geheim wordt er gewerkt aan de terugkeer van de dinosaurus op aarde. In de bunkers op de voormalige Vliegbasis Twente is een team al jaren bezig om te zorgen dat alle soorten weer tot leven komen. En met succes, bijna alle dino’s zijn terug. Achter de grote hekken van de basis leven de verschillende dino’s naast elkaar.

Voor de terugkeer van de laatste dino zijn de doktoren nog op zoek naar een unieke formule. Deze formule is vele jaren geleden al bedacht door dokter Mirando en verstopt op het terrein van de vliegbasis.

Ga op een educatief en interactief avontuur en kraak de code! Om zo ook de laatste dinosoort terug te laten keren?

Durf jij het grote hek door om te midden van alle dino’s op zoek te gaan naar alle antwoorden? Vind de cijfers en kraak de code in de winkel en neem jouw eigen dino Ranger Diploma mee naar huis! Ontdek en leer van alles over de 50 levensgrote en brullende dino's in de bosrijke en beschutte omgeving tussen de munitieafgravingen, militaire bunkers en het ruige terrein van vliegveld Twente.

Educatieve en interactieve tentoonstelling voor het hele gezin!
Behaal jouw eigen Dino Ranger Diploma!

 

Kijk voor meer informatie op de website van www.dinopark-twenteairport.nl
Openingstijden: dagelijks vanaf 13 juli t/m 25 augustus 2019 12.00 - 20.00 uur
Adres: Vliegveldweg 345, Enschede

Foto

Nederland: Dinobos in Amerfoort

Het Dinopark is al open, sinds 1 juni 2007!

In het Dinopark ga je terug in de tijd en plotseling loop je rond tussen levensgrote dinosaurussen die je tegenkomt in het Dinopark. Van de brullende Brachiosaurus tot de vliegende Pterodactylus. Kijk je ogen uit en ontdek alles over de ruim zeventig dino’s die je tegenkomt. Jij bent straks een echte dinokenner. Wist je dat je zelfs levende dino’s tegen het lijf kunt lopen? Huh! Kom zelf maar kijken …

In het Dinopark maak je een wandeling door de tijd. Een route van bijna een kilometer lang begint 400 miljoen jaar geleden.Meer informatie, kijk op www.dierenparkamersfoort.nl
of bel: 033- 422 7100.

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort
T 033-42271003


Familie Schuerbeke vertelde ons:

Vorig jaar zijn we met z’n allen naar het Dinobos in Amersfoort geweest.
Na dagen te hebben afgeteld  en een lange trip uit België (voor ons 2 kleine kapoenen toch) hebben zijn we eindelijk aangekomen.
Onze oudste, Ruben (7jaar), kon niet wachten. Als een sneltrein liep hij door het dierenbos, er was geen houden aan…
 
Eindelijk had hij de ingang van het Dinobos gevonden. Daar keek hij zijn ogen uit… Een euoplocephalus, een pterodactylus, een allosaurus, … ze waren er allemaal. Hij keek zijn ogen uit en kon het amper geloven… Alle dino’s uit zijn grote dinoboek stonden er levensgroot. Onze kleinste kapoen, Pieter (3jaar), was er niet zo gerust op. Zijn ze wel echt of zijn het poppen? Bij de bewegende dino’s of diegenen die geluid maakten zocht Pieter toch de bescherming van mama en papa. Maar na een overtuigende uitleg van grote broer vond hij het ook wel heel ‘cool’.
 
Op het einde van de het dinobos was er een opgraafplaats in het zand waar je dinobotten kon opgraven. Als een echte paleontoloog begon hij een skelet op te graven. En je kan er ook een foto maken waar je je hoofd in een dinomuil steekt en dan een foto maakt. Die foto kun je dan ter plaatse via mail versturen naar het thuisfront. Oma en opa vonden het super!!
 
Het is nu een jaar geleden, maar ze zijn het nog altijd niet vergeten. We hebben moeten beloven terug te gaan, wat we zeker zullen doen.
 
Een aanrader voor iedereen!!!

 
Foto

Nederland: Oertijdmuseum Boxtel

Kennen jullie de Groene poort in Boxtel al? Te vinden op www.oertijdmuseum.nl gevestigd in boxtel (Brabant).
Het Oertijdmuseum Boxtel, eerder De Groene Poort, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant is een natuurhistorisch en geologisch museum dat een aantal paleontologische bijzonderheden, waaronder dinosauriërskeletten toont en daarnaast ook educatieve activiteiten ontplooit.
 
Wij zijn hier laatst geweest met onze kinderen (onze dochter van 5, Susanne is helemaal dino gek zij vond het fantastisch om die dino botten (o.a. een brachiosaurus van 12 meter hoog en 23 meter lang) te zien. Groetjesss 
Sas


 
Foto

Kinderpretpark Julianatoren (Apeldoorn)

Ook in kinderpretpark Julianatoren vind je dino's. Maak een ritje door de dino valley en kom de gaafste dino's tegen.

Ben jij er al geweest en vind je het leuk om een verhaal en foto in te sturen? Wij verzamelen alle leuke en spannende belevenissen.

Stuur je foto en bericht naar: info@dinoworld.nl
 
Foto

Museum voor Natuurwetenschappen (België)

Via familie Rietbergen kreeg Dinoworld de volgende tip:

De tip van ons gezin is absoluut het museum voor natuurwetenschappen in Brussel.

Toen wij een weekendje in Brussel waren zijn we hier op goed geluk heengegaan met onze grote dinofan van 4 jaar. Maar wat was het leuk, indrukwekkend en interessant voor ons allemaal.
Vooral de zaal waar veel verschillende dinoskeletten staan, was geweldig.

Onder andere de Trex, stegosaurus en triceratops staan er, ze hebben de grootste collectie dinoskeletten van Europa.
Ze hebben het heel interactief gemaakt met vragen, filmpjes, omdraaibordjes en lades waarin bijv tanden liggen.

Ook kunnen kinderen zelf een stukje dinobot opgraven in een soort zandbak als een echte paleontoloog.

Gegevens en link:
Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29 - 1000 Brussel
http://www.natuurwetenschappen.be/

 
Foto

Dinopark in Spanje

Tussen Barcelona en Madrid ligt de plaats Teruel. Daar vind je Dinópolis. Een prachtig dinosauruspark.

Kijk voor meer informatie op: DINOPOLISmail Ben jij hier ook geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten op info@dinoworld.nl

"Geweldige belevenis! Een heus dinosaurus hotel in de buurt met een dino zwembad. Groet, piet nuijs"  mei 2015


 
Foto

Dinopark vlakbij Besancon (Frankrijk)

Wij zijn in Frankrijk naar een dino-zoo geweest. Dat was echt gaaf! Het ligt bij Besancon in de buurt. Het is Dino-zoo met een prehistorisch park.

Het park is 2,5 km lang. Er is ook een 4d dinofilm. De borden bij de dinobeelden zijn in het Nederlands.

Voor meer info kijk op de site; Dino Zoo  Als je in de buurt bent, een echte aanrader!!!  

Ingezonden door: Jarno van de Pol


Gegevens en link:
Dino-zoo
16 rue du chateau
F25620 CHARBONNIÈRES-LES-SAPINS
Tél. : 33.(0)3.81.59.27.05

enlightenedLet op: dit zijn ingezonden verhalen, check altijd de website van dit evenement, om misverstanden te voorkomen.

Styrassic Park in Bad Gleichenberg (Oostenrijk)

Foto
Hierbij een kort verslag van ons bezoek aan Styrassic Park in Bad Gleichenberg (Oostenrijk).

Het park ligt net buiten het dorp in de bossen. De plattegrond op de website doet vermoeden dat het een groot park is, maar dat is niet waar.


Toch kun je je er wel een dag vermaken. Er zijn drie verschillende circusvoorstellingen per dag, er is een kinderboerderij en de kinderen kunnen (tegen betaling) dino klauwen maken en meehelpen bij een opgraving.

Er staan een draaimolen en een springkussen, waar wederom tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. De meeste belangstelling gaat natuurlijk uit naar de dino's die over het bos verspreid staan.

Ik heb ze niet geteld, maar volgens de folder staan er ruim 70 stuks en allen op ware grootte. Wil je de brachiosaurus fotograferen dan heb je echt een groothoeklens nodig, anders past het niet. De mogelijkheid bestaat om in het park te overnachten.

De overnachting is inclusief ontbijt en avondeten en toegang tot het park. 's avonds is er een wandeling (met zaklamp) door het park inclusief (spook)verhaal.


Als hotelgast kun je 's morgens vroeg al naar de dino's gaan kijken (als de dauw nog op de velden ligt) maar ook in de schemering. 's Nachts is niet aan te bevelen, want de paden zijn niet geëgaliseerd. De enige geluiden die je 's nachts hoort zijn de nachtvogels en de varkens van de aan de overzijde van het park gelegen fokkerijen.

Ingezonden door:
Madeleine de HaasInformatie uit de folder:

Een beetje Jurassic Park. Zo kun je het Styrassic Park in het Oostenrijkse Bad Gleichenberg het best omschrijven.

Liefhebbers van dino's kunnen hier hun hartje ophalen. Zo staan er in het park onder andere 75 levensgrote dinosauriërs, is er een enorme oerwoudglijbaan en een dinopalviljoen. Voor de kinderen worden onder andere avontuurlijke rondleidingen en fakkeltochten georganiseerd.

Een nachtje blijven slapen kan ook: in een boomhut of maishotel. De veertien boomhutten (56 bedden) staan op palen van drie meter hoog. Daartussenin liggen barbecue- en stookplaatsen. De zogeheten 'mais-suites' liggen middenin een maisveld en hebben ook een barbecueplek.

Meer informatie:
http://styrassicpark.at/

enlightenedLet op: dit zijn ingezonden verhalen, check altijd de website van dit evenement, om misverstanden te voorkomen

Dinopark in de Ardeche (Frankrijk)

Foto
Het park heet officieel Zoo Preshistorique de Marzal en ligt op het terrein van de Aven de Marzal in Saint Remèze, vlak bij de gorges van de Ardeche.

Het park is open van februari t/m september. De openingstijden zijn afhankelijk van de periode. In mei en juni is het park open van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus van 10.00 tot 19.30.

Het is een klein park maar je kunt er even zoet zijn. Tenminste als je mooi weer hebt wink


Meer (actueel) informatie op: DINOPARK
Les Dinos de Marzal
Aven Marzal
Route des Gorges
07700 Saint Remèze (Ardeche)

enlightenedLet op: dit zijn ingezonden verhalen, check altijd de website van dit evenement, om misverstanden te voorkomen

Dinopark in Meze (Frankrijk)

Foto
Er is een leuk dinopark in Zuid Frankrijk! In Meze om precies te zijn!

Het ligt langs de Autoroute du soleil. Het is niet zo heel groot, maar wel heeeeel erg cool! Leuke skeletten en dinobeelden.

Ook veel vitrines met botten en schedels. Ook is er een stukje vallei afgezet waar ze echte dino poot afdrukken hebben gevonden, dus sta je op een plek waar de dino's echt gelopen hebben! Je krijgt bij de ingang een folder in je eigen taal.


KLIK HIER voor meer informatie over dit Dinopark

Dinopark in Engeland (Norwich)

Foto
Een tip van de Familie van Aken:

Een zeer leuk park voor jong en oud in Engeland! Er is ook een safari-rit mogelijk! Vooral jongens van 5-10 jaar kunnen er hun hartje ophalen!

Voor de kleinsten is er een speeltuin, en de mama's en papa's kunnen genieten van een terrasje!  Nu we twee, binnenkort misschien wel drie zoontjes hebben, gaan we zeker terug!

Gegevens en link:
Dinosaur Adventure
Weston park
Lenwade Norwich, Norfolk
NR9 5JW Verenigd Koninkrijk

http://www.dinosauradventure.co.uk/


enlightenedLet op: dit zijn ingezonden verhalen, check altijd de website van dit evenement, om misverstanden te voorkomen.

Gezocht dinofans

Foto
Ben je ook naar een leuk dinopark geweest? Mail je tip naar: info@dinoworld.nl. Dinoworld voor en door dinofans!