Dinofeestje organiseren?
Kijk hier voor de leukste ideeën van o.a. onze dinofans.Laat je inspireren en lees hieronder handige tips, originele spelletjes,
en de mooiste traktatie ideeën o.a. ingestuurd door o.a. onze dinovrienden.

Stuur jouw tips, ideeën en foto's naar info@dinoworld.nl en
krijg als dank gratis een leuk dinokadootje thuisgestuurd.


 
Foto

Creatief feestje? Maak de leukste dino knutsels!


Op zoek naar ideeën voor een onvergetelijke knutselmiddag? De knutseljuf Ede heeft de leukste dino knutselideetjes. Een aantal voorbeelden vind je hieronder. Zoals het maken van dinosaurus poten van tissuedozen, een heerlijke chocolade dinosaurus ei, knutselen met karton of dino's knutselen met wc rolletjes.

Wil je meer tips of zelfs de Knutseljuf bij jou thuis? Kijk dan voor informatie op haar website: De Knutseljuf Ede

Koekjes bakken met dinosaurus poten afdruk


Dinosaurus koekjes bakken staat bij vele in de top drie.

Je kunt gebruik maken van de dinosaurus uitstekers maar je kunt natuurlijk ook dinokoekjes maken met pootafdruk. Hiervoor heb je een speelgoed dinosaurus nodig. Of maak een afdruk van een kop of andere delen van de dino. Leg de koekjes op een bakplaat en zet een afdruk van de dino in het koekje. Zorg dat de afdruk zo diep mogelijk is (niet door de koekjes heen natuurlijk) zodat als ze gaan rijzen de afdrukken nog steeds zichtbaar zijn. Nadat de koekjes zijn gebakken kunnen de kinderen de koekjes versieren.

Hoe leuk is dat!

Dinopotjes knutselen en verven


Leuk om met elkaar te maken zijn deze potjes met een dinosaurus op de deksel. En weer eens wat anders op een creatief dinosaurus partijtje. Ook leuk om als afscheidskadootje of verjaardagstraktatie uit te delen in de klas. Ben je wel even druk mee, maar succes verzekerd!

Groenten potjes of baby voeding potjes zijn ideeal om hiervoor te gebruiken. Kleine dino's kun je vinden bij onze traktatie items.

(foto's) bron: pinterest

Spelletjes voor een dino thuisfeest

Dinofeestje thuis organiseren? Wat dacht je van:

1. Dinosaurus Memory
2. Dinosaurus Race op loopklossen
3. Dinosaurus uithakken
4. Dropveter happen
(Vliegende dino aan waslijn hangen met knijpertje dropveter aan z'n snavel, met handen op de rug zo snel mogelijk dropveter opeten.)
5. Dino zoeken in griezeldoos.
(Grote doos met daarin een gat gemaakt zodat de kinderen er alleen met hun arm in kunnen. Tussen "enge dingen" zoals gelatine, spons, natte zeep, gekookte spaghetti (wel afgekoeld uiteraard) zijn kleine plastic dino's verstopt, als ze er een vinden mogen ze die houden)
6. Dino mag ik oversteken (variant op Schipper mag ik overvaren)
7. Breek het Dino-ei
Sta in twee rijen naast elkaar en boven je hoofd geef je een ballon door, de achterste van de rij loopt dan met de ballon naar voren en zo gaat alles opnieuw tot de eerste weer vooraan staat en gaat dan op de ballon zitten tot hij ploft!
8. Eieren race
Wie het snelst over de finish is, met de ei op een lepel, zonder het ei te verliezen.... Geen troep op de vloer, kies voor de (stuiterbal)
9. Dinosaurus schilderij maken
Laat de kinderen hun eigen fantasie-dino maken op een schilderijtje.
Met verf, oogjes, foamstukjes, woodsies enz. Bij de Action, Hema of Ikea heb je lijstjes die niet al te duur zijn. Gelijk een leuk aandenken aan het feestje!

10. DVD kijken met speurtocht (ingezonden)
Kijk met de kids een Dinosaurus DVD. En voordat de film begon, kregen ze een dino-masker, alsof ze zelf dino's waren, wat te drinken en natuurlijk hoort er bij een film, popcorn.Ze moesten goed opletten want na de film, kregen ze een speurtocht en tijdens de speurtocht moesten ze vragen beantwoorden uit de film.
11. Dino poep gooien (-> bruine blokjes in een emmer werpen)
12. Dino paspoort spelletjes (ingezonden)

Verdeel de feestgangers in twee groepen: een stegosaurus-team en een t-rex-team. Beide teams moeten strijden om de eer door allerhande dinospelletjes (gipsen skelet verven, dino-memory, dino-trumps, dino-bingo etc.) te doen. Na elk spel krijgen ze een stempel in hun dinopaspoort en op het eind mogen ze een dino-ei (van gipsverband) openen.
Daarin zat voor iedereen een groeidino. 

 

Maak je eigen dinosaurus tas

Maak je eigen Dinosaurus tasje/etui of rugzak met dinosaurus sjablonen en dino stempels. Bij de plaatselijke hobby of speelgoedwinkel zijn er veel versier attributen te koop. Vaak kun je ook het textielverf daar aanschaffen. Maar tekenen met stiften of waskrijt gaat ook prima. Ook bij de HEMA of Action zijn er diverse schrijf, versier- en tekengerei te koop.

Dinoworld heeft verschillende (blanco) tasjes (klein en groot), etui's en rugzakken voorradig om op te kleuren, verven of te plakken.

 

Dinofeestje organiseren?


Laat je inspireren en vind bij Dinoworld handige tips, originele spelletjes, en de mooiste traktatie ideeën. Voor en door dinofans!

Zelf ook leuk dinofeest georganiseerd? Stuur je tips en verhaal naar: info@dinoworld.nl en ontvang een blijk van waardering thuis. Vergeet niet je adresgegevens bij het bericht te zetten.


 
RUBEN
RUBEN
SEMMI
SEMMI
ASMARA
ASMARA
THIJS
THIJS

Dinofeestje van Ruben

Hier even een suggestie voor een dinofeestje.
Wij hebben toen onze zoon Ruben 6 werd op het kinderfeestje een dinoverhaal voorgelezen, waarna de kinderen met een schatkaart op pad gingen. Op zoek naar de dinobotten!

Deze hadden wij gemaakt van hout en daarna geschilderd en gelakt maar je kunt ook "hondenbotten" bij de dierenwinkel kopen wink)

Mijn man had deze onder het taartjes eten begraven in de zandbak van een nabijgelegen school. (Dit moet je uiteraard dan wel eerst even overleggen met de school.)

Nou ze hebben gegraven dat het een aardigheid was!! Echt iedereen was reuze enthousiast. Nadien mocht iedereen zijn bot mee naar huis nemen. Het is echt een aanrader. Hopelijk heeft iemand hier iets aan. 
 
Groetjes familie Damhuis

Dinofeestje van Semmi

Leuke foto van het dinofeestje van Semmi.

* Dino t-shirts maken
* Maskers maken en versieren

Snoepzakje met dino van papier er omheen.

Dinofeest van Asmara

Hierboven een foto van het kinderfeestje van onze zoon afgelopen zaterdag. We hadden dinomaskers gekleurd en dinocakejes gegeten en waren vervolgens naar de Oliemeulen (dinopark in Tilburg) geweest.

Geen zin om te plakken en te knippen,
bestel dan de kant en klare dinomaskers bij Dinoworld.

Dinofeestje van Thijs

Hierbij mijn Tips voor het geven van een kinderfeestje met het thema; Dinosaurussen. Ook ons zoontje wilde graag een "Dino feestje" voor zijn 7de verjaardag. Uiteraard heb ik eerst wat tips gelezen van andere moeders op jullie Dinoworld site..(...En er zaten erg leuke tussen !)

We zijn gestart met het eten van échte "Dino" gebakjes.
(-> deze cupcakes laten maken bij de lokale bakker)

Een beetje het huis versiert en vooral de tafel waar we aan zaten. Onze side table was omgetoverd tot Dino bos, met de dinosaurussen van onze zoon.

En ook aan de voordeur stond een grote T-rex !
Tip: Opblaas T-rex

De tafel was versierd met Dino slingers, Dino tafelkleed en Dino bekerjes.
(-> uiteraard besteld op Dinoworld.nl)
 
 

Daarna zijn we Dino T-shirts gaan kleuren/versieren.
Bij de Zeeman kinder T-shirts gekocht (2 in een verpakking voor 2,90) hierop een Dino "geprint". Andere tip zijn de bedrukt of onbedrukte dino tasjes hier te koop bij Dinoworld. Met T-shirt strijkpapier, deze kun je kopen bij de Hema. Je print een leuke afbeelding op dit papier en dan strijk je deze afbeelding op het T-shirt. Textiel stiften gekocht en aan de slag !!
Ze mochten de T-shirts aan en mee naar huis nemen.

 

 
 Beste bezoeker,

T/m maandag 22 april krijgt u 20% korting op ons assortiment.
Ook op de artikelen die reeds zijn afgeprijsd.
Noteer de kortingscode:
paas20
(achteraf kunnen wij de korting niet verrekenen)

Fijne paasdagen!
Dinoworld